vloga za emoV sredo, 1. junija, smo se ob pol desetih odpeljali v Črnomelj. V kinodvorani smo si ogledali slovenski mladinski film Vloga za Emo. Film je bil nagrada za vse učence OŠ v občini Črnomelj, ki smo reševali knjižnično-muzejski MEGA kviz (letošnji je bil posvečen železni dobi). Ogled filma sta nam omogočili Knjižnica Črnomelj in Občina Črnomelj.

 

 

Film mi je bil zelo všeč, saj je imel zanimivo zgodbo, ki bi bila lahko tudi resnična. Močno se me je dotaknil tudi zato, ker sem izvedela, da je njegova glavna igralka Lara Safran umrla v nesreči, stara komaj 17 let. V film sem se vživela in zagotovo si ga bom še kdaj ogledala.

V MEGA kvizu sem sodelovala več let. Reševanje nalog je bilo zanimivo in zabavno, hkrati pa smo se naučili tudi česa novega. Upam, da se bo kviz še nadaljeval.

Andreja Kastelec, 9. razred

 

Film mi je bil všeč, ker je bil slovenski in je imel zanimivo in razgibano zgodbo. Med gledanjem sem uživala, a hkrati sem začutila tudi tesnobo, ko sem pomislila, da je glavna igralka že pokojna.

Mislim, da se je bilo vredno potruditi v MEGA kvizu, saj je bila nagrada super.

Eva Vukelić, 9. razred

 

Čeprav sem film dolgo nazaj že gledala, mi je bil spet zelo zanimiv. Najbolj mi je bila všeč Emina prijateljica Taja, saj ni nikoli komplicirala, ampak je vse naredila sproščeno – na izi. Prijetno me je presenetilo dobro razpoloženje v precej polni kinodvorani. Smešni so mi bili gledalci, ki so ponavljali besede iz filma, na primer vem, vem, vem … V filmu sta mi bila najbolj všeč izraza »temperament« in »mravljojed«.

Lucija Šterk, 8. razred

 

Film mi je bil zelo všeč in žal bi mi bilo, če bi tisti dan manjkal. V filmu je bilo pokazano tudi, da ne hodimo žurat, ko smo v srednji šoli, če jo hočemo narediti.

Komaj čakam, da bomo šli drugo leto spet gledat kakšen dober film.

Matej Črček, 8. razred

Film sem gledala že velikokrat in mi je zelo všeč. Na trenutke sem se tudi sama našla v njem. Vesela sem, da sem si ga tokrat lahko ogledala skupaj s sošolci in prijatelji. V kvizu sem rada sodelovala in nagrada za moj trud je bila lepa.

Upam, da nas bodo še kdaj osrečili z ogledom tako dobrih filmov, kot smo jih gledali doslej.

Nastja Mlakar, 8. razred

 

Velikokrat sem si film zavrtela že doma, a mi je bil v kinu tudi všeč. Posebej me je navdušil zato, ker je v njem prikazan tudi moj bodoči poklic, to je medijski tehnik. V zgodbi pa so bili najboljši Ema, Taja in Jur.

Mislim, da je film velika uspešnica, zato si ga bom še večkrat ogledala.

Diana Kapš, 8. razred

 

Film mi je bil zelo všeč, ker je bil čustven.

 Luka Šegina, 7. razred

 

Vloga za Emo je bil super film! Zelo mi je bil všeč, ker je prikazoval resnično življenje mladih in njihove težave. Zelo se me je dotaknilo, da Taja in Jur nista presojala Eme po njeni zunanjosti, ampak sta jo imela rada zato, ker je bila dobrega srca.

Ob gledanju filma sem zelo uživala in bi si ga z veseljem ogledala še enkrat.

Živa Mihelić, 7. razred

 

Film Vloga za Emo potrjuje, da znamo tudi Slovenci posneti dober film. Vsi filmski liki so bili po svoje zanimivi, najbolj pa mi je bil všeč Jur, ker je Emi dokazal, da jo je imel resnično rad.

Film bi si ogledala še večkrat.

Nika Rauh, 7. razred

 

Zelo lep film! Pripoveduje o Emi, ki se je pridružila ekipi mladih, ki je snemala televizijske oddaje. Film je bil tudi zabaven, zgodba pa zelo poučna. Sporoča nam, da moramo biti to, kar v resnici smo, in početi, kar nas veseli. Z veseljem bi si film še enkrat ogledala.

Karmen Šterbenc, 7. razred

Film je bil zabaven in tudi poučen, saj je prikazoval probleme mladih. Njegovo sporočilo sem razumela tako, da če si v življenju nekaj zelo želiš, se ti lahko izpolni.

Želim si, da bi si šli še kdaj ogledat v kino zanimiv slovenski film.

Lucija Konda, 7. razred

 

Upam, da bomo šli tudi drugo leto gledat tako lep in poučen film.

          Janez Konda, 7. razred

 

Film mi je bil všeč in se mi je vtisnil v spomin. Rada bi ga gledala še enkrat. Upam, da bomo tudi drugo leto reševali MEGA kviz in šli v kino.

Neja Evgenija Ržen, 6. razed

                                                                                                     

      

Učenci OŠ Stari trg ob Kolpi

                                                  z mentorico Marijo Volf