Mesec februar smo Balončki in Barvice preživeli zelo poučno. Učili smo se barve in števila, tisti, ki jih pa že znajo, so jih samo utrdili. Mesečna tema februarja je bila namreč “Barve in števila.”

V torek, 26. februarja 2019, smo se odpravili v likovno učilnico, kjer nam je učiteljica Ajda prebrala pravljico z naslovom “Larina mavrica.” Razdelili smo se v tri skupine in z določeno barv risali tisto, kar je bilo v zgodbici omenjeno. Vsaka skupina je imela svojo barvo; modro, rdečo in rumeno. Zelo smo se zabavali, morali pa smo zelo dobro poslušati, biti pozorni in natančni pri risanju. Na koncu nam je učiteljica Ajda s temperami narisala še mavrico in zgodila se je čarovnija. Z odtisi rok smo za zaključek naredili še igro spomin, katero se radi igramo v igralnici. Bilo nam je lepo, postali smo pravi mali umetniki in naše umetnice razstavili v predprostor vrtca.

V četrtek, 28. 2. 2019, pa nas je v vrtcu obiskala še učiteljica Danica, ki poučuje matematiko. Pripravila nam je tri zanimive naloge s kockami in predmeti, kjer smo poleg števil utrjevali še barve in oblike. Predmete smo poimenovali in jih postavljali na obrise na plakatu, razvrščali smo kocke po barvah na določeno število ter sestavljali števila po obrisu kock. Otroci so z zanimanjem sodelovali in naloge delali individualno, v parih in skupno. Na koncu smo dobili bonbončke, vendar smo pred tem morali ugotoviti kakšne barve je ovitek le tega. Ura matematike je bila zelo poučna, miselna in zabavna.

Hvala učiteljici Ajdi in Danici za veseli urici. Počutili smo se kot da bi bili že v šoli. 🙂