Prvo izmed treh delovnih sobot v letošnjem šolskem letu smo izkoristili za jesenski športni dan. Izvedli smo ga v okviru evropskega tedna športa v soboto, 29. septembra.

Iz Starega trga smo se z dvema kombijema odpeljali v Radence in izstopili pred CŠOD. Oblikovali smo dve pohodniški skupini – mlajšo, v kateri so bili učenci 1.–4. razreda, in starejšo, ki so jo sestavljali šolarji 5.–9. razreda, ter se podali na pot. V jutranji rosi so Radenci kmalu ostali za nami in hojo smo nadaljevali po najjužnejši pešpoti ob Kolpi. Vseskozi nas je spremljalo pomirjujoče šumenje zelene reke. Najbolj bistro oko pohodnika je v njenih globinah lahko uzrlo tudi kakšno večjo ribo. Ko smo se približevali vasici Breg, so nas mlajše učenke razveselile s prepevanjem. Razvedrile so nas tako s Kekčevo pesmijo kot z napevom o zviti lisički in lovcu. V vasi smo pozdravili nekaj prijaznih starejših domačinov in odkorakali naprej. Na cilju pred kraško jamo Kobiljačo so že čakali starejši učenci, saj so pot prehodili hitreje kot mlajši. Previdno smo vstopili v vhodni rov jame in si jo ogledali, nato pa je sledilo še skupinsko fotografiranje pred vhodom v jamo.

Po krajšem počitku in malici smo se po isti poti vrnili v Radence. Ko smo se po približno desetkilometrski hoji prijetno utrujeni bližali vasi, smo iz bližnjega gozda na hrvaški strani čez Kolpo lahko slišali mogočni jelenji ruk, pa čeprav se je ura že bližala poldnevu. Na cilju pri CŠOD nas je čakalo še sladko presenečenje – sladoled, najbolj razigrani učenci pa so se pred odhodom domov podili še za nogometno žogo.

Športni dan smo zaključili z lepimi vtisi. Veseli smo bili tudi staršev, ki so si vzeli čas za skupno druženje v naravi.

Marija Volf, besedilo
Ajda Skrbinšek,fotografija

[wzslider]