Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpi / tel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

28. otroški občinski parlament

20.2.2018 je v sejni sobi Občine Črnomelj potekal 28. otroški občinski parlament, kjer so otroci iz petih OŠ v občini razpravljali na izbrano temo – Šolstvo in šolski sistem. Zbrane sta nagovorili predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj, gospa Tanja Vidic in županja občine Črnomelj, gospa Mojca Čemas Stjepanovič.

Najprej so otroci potrdili poročilo 27. otroškega občinskega parlamenta, zatem pa so se predstavili udeleženci letošnjega. Razprava je bila pestra. Otroci so odločno in pogumno podajali praktične in zanimive predloge glede šolskega sistema. Beseda je tekla o načinu dela v razredu, o učiteljevem delu, o nacionalnih preizkusih znanja, o domačih nalogah in drugih obveznostih, ki so povezane z osnovno šolo. Iz naše šole sta se parlamenta udeležili učenki 9. razreda, Lucija Konda in Karmen Šterbenc. Lucija je bila izbrana, da se udeleži, skupaj z ostalimi izbranimi predstavniki, regijskega srečanja v Novem mestu.

[wzslider]

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost