Evropski teden mobilnosti, od 16. do 22. septembra, smo vsi učenci in učitelji 18. 9. 2015 obeležili z aktivno udeležbo na športnem dnevu. V lepem sončnem vremenu smo prehodili Najjužnejšo slovensko pešpot – v nasprotni smeri. S kombijem smo se pripeljali v najjužnejšo vasico Kot pri Damlju. Sama pot nam ni povzročala preglavic, saj je v glavnem ravninska in poteka vzdolž reke Kolpe, v zavetju listavcev. Na poti smo nehote preplašili nekaj račk, kačo,..mogoče še koga?. Ogledali smo si znamenitosti na poti (Izvir Trpotec, mlin v vasi Breg, jama Kobiljača) in opazovali naravo. Pot smo zaključili v vasi Radenci. Kljub veselju in teku proti cilju – kombiju, je večina potrdila, da bi zmogla še.

 Zapisala: Sabina Stopar
ŠE VTISI:    Po najjužnejši pešpoti

 Lucija Konda:
V petek, 18. septembra, smo imeli jesenski športni dan. Hodili smo po najjužnejši pešpoti od Kota pri Damlju do Radencev. Jaz sem pot dobro poznala, saj sem jo že dvakrat prepešačila in enkrat prekolesarila. Zato mi hoja ni bila naporna, čeprav je bila pot kar dolga. Najmlajši učenci pa so bili na cilju precej utrujeni. Nekatere so še drugi dan bolele noge.

Andreja Kastelec, Eva Vukelić in Nika Rauh
Petkov športni dan je bil zelo zanimiv in zabaven. Imeli smo lepo vreme, del poti nas je spremljal črn kuža, ki smo ga poimenovali Jakob, po psu iz filma Sreča na vrvici, in vsi smo bili dobre volje. Me tri smo hodile skupaj in vso pot kramljale. Pošteno pa nas je prestrašila majhna kača, ki je švignila mimo naših nog.

Karmen Šterbenc:
Športni dan mi je bil zelo zanimiv, saj sem prvič hodila po tej poti. Ob prelepi reki Kolpi sem opazovala čudovito naravo. Ustavili smo se v vasici Breg, kjer smo videli star mlin in prisluhnili šumenju slapa na Kolpi. V spominu mi je ostala tudi jama Kobiljača. Ker je bilo vroče in pot dolga, so nas bolele noge. Zato smo bili zelo veseli, ko smo na cilju v Radencih zagledali kombija, s katerima smo se odpeljali domov. Športni dan mi je bil zelo všeč. Nagovorila bom mamico, atija in oba brata, da bomo šli na družinski izlet po najjužnejši pešpoti.

Živa Mihelić:
Športni dan je bil lep, zato bi ga z veseljem ponovila.

Učenke 7. in 9. r. OŠ