Ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic so učenci sedmega razreda s knjižničarko obiskali Knjižnico Črnomelj in izvedli dejavnosti nacionalnega projekta Rastem s knjigo, katerega namen je spodbujanje bralne kulture mladih. Bralni projekt poteka že od leta 2006.

Knjižničarka Knjižnice Črnomelj Jožica Žunič je učencem predstavila projekt Rastem s knjigo ter letošnjo avtorico in knjigo projekta. Šolarji so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi pisateljice Irene Androjna in njenega mladinskega romana Modri otok ter si ogledali krajši predstavitveni film. Bili so veseli, da so knjigo prejeli v dar.

Spoznali so tudi pomen in delovanje osrednje občinske splošne knjižnice ter se sprehodili med knjižnimi policami oddelka za mladino in oddelka za odrasle. Izvedeli so veliko novega in zanimivega tako tisti, ki so člani knjižnice, kot tisti, ki so jo obiskali prvič.

V svojih vtisih o obisku so vsi pohvalili prijazno gospo knjižničarko, zapisali pa so še:

Najbolj mi je bilo všeč, da smo dobili knjigo in ko smo se sprehodili po knjižnici.

Lina K.

V knjižnici mi je bila najbolj všeč čitalnica z revijami in starimi letniki časopisa Dolenjski list.

Marko M.

Knjižnica ima veliko lepih prostorov. Najbolj mi je bila zanimiva čitalnica z mnogimi revijami in časopisi. Zelo lepo je, da so nam vsem podarili knjigo Modri otok. Knjigo sem že začel brati.

Miha G.

Ko sem slišala predstavitev knjige Modri otok, sem vedela, da je izvrstna. Tudi tistim, ki so jo že prebrali, je bila všeč. Zelo se veselim branja.

Nina V.

V knjižnici nisem bila prvič, obiskovala sem jo že kot moljčica. Tudi Modri otok sem že prebrala in ga ocenila s šestimi zvezdicami od možnih petih! Vem, da bom v drugem branju te pustolovske in fantastične zgodbe ponovno zelo uživala.

Sara K.

Zelo mi je bila všeč predstavitev knjige, da smo dobili knjigo in ko smo se sprehajali po knjižnici. Vse je bilo tako zanimivo in lepo, da mi bo za vedno ostalo v spominu.

Tjaša P.

 

besedilo knjižničarka Marija Volf

fotografije Knjižnica Črnomelj