Tako kot se je začela prebujati narava smo se tudi Ribice in Žabice počutili razigrano. Obiskali so nas tudi prvi znanilci pomladi. Prepevali smo znane pesmice ter se naučili nekaj novih.

Ob dnevu žena smo izdelovali rožice in naredili voščilnice, ki smo jih pridno podelili med zaposlenimi in starši. Tudi na dan mučenikov nismo pozabili in obenem ustvarili voščilnice še za moške.

Ko so ptički na vejicah zaslišali naše petje so se tudi oni začeli uglaševati za svoj praznik. Gregorjevo obeležujemo 12. marca, ko goduje sv. Gregor in  po ljudskem izročilu se na ta dan “ptički ženijo”. Gregor pa je znan tudi kot prinašalec luči, zato smo poleg ptičkov naredili tudi ladjice s svečkami ali  t.i. gregorčke, ki jih spustimo po vodi.

Veliko smo ustvarjali tudi na temo pomladi, ki smo jo že nestrpno čakali. Od risbic, dekoracije za vrtčevske prostore pa vse do Zamaškonjama. S skupnimi močmi smo naredili prav posebno rožico v koritu, ki se hrani z zbranimi plastičnimi pokrovčki. Še vedno ga pridno polnimo.

NA POLJU ROŽICE CVETO,

NA DREVJU PA PTIČKI POJO,

Z NEBA NAM SVETI SONČEK ZLAT,

ŽE PRIŠLA JE K NAM POMLAD.

Prvi pomladni dan smo preživeli na prav poseben način. Na šolskem igrišču je gostovala mini Planica, namenjena tako vrtčevskim kot tudi šolskim otrokom. Otroci so se preizkusili v skokih in poletih na čisto pravi improvizirani mini skakalnici.

V pomladnem razpoloženju smo se ogrevali in pridno vadili za nastop, ki smo ga predstavili na prireditvi ob materinskem dnevu. Za mamice smo izdelali tudi manjše pozornosti s katerimi smo jim pokazali kako zelo jih imamo radi.

Ob koncu meseca, preden smo se odpravili na velikonočne praznike, pa nas je obiskala še Laura iz ZD Črnomelj in nas popeljala v Gibalno malo šolo. Otroci so se razveselili obiska in nadvse uživali.

 

 

VIR: VVE pri OŠ Stari trg ob Kolpi