V začetku decembra so nas obiskale prve snežinke, ki so rahlo pobelile breg. Močno smo se ga razveselili in izkoristili za zimske radosti.

Ker pa je december praznični mesec smo kmalu pričeli z izdelavo praznične dekoracije in okraskov. Izrezovali, barvali in lepili smo zvezdice in angele, ki lepo krasijo našo igralnico, garderobo in predprostor. Uredili smo si tudi prav poseben praznični kotiček ter v igralnici postavili in okrasili božično smrečico.

Poskrbeti je bilo treba le še za praznične piškote. Zato so otroci v vrtec povabili svoje dedke in babice. Z velikim veseljem so se odzvali povabilu in prišli v lepem številu. Skupaj z vnuki so zamesili, gnetli in oblikovali dišeče medenjake in maslene piškotke. Spekla nam jih je naša kuharica, ki se ji prav lepo zahvaljujemo. Še tople smo lahko poskusili ob druženju in čajanki. Nekaj pa smo jih tudi shranili.

Kmalu je sledilo še eno druženje, tokrat s starši. V vrtcu so otroci skupaj z vzgojitelji izdelali lučke. Prazne kozarce smo v servietni tehniki oblepili s prazničnimi motivi in dodali malo bleščic. Preden pa smo jih lahko uporabili smo dodali še vrvico za ročaj, ter v kozarec nalepili svečko.       S starši smo se dobili v popoldanskem času, ko se dan prevesi v večer. Vzeli smo naše lučke in se skupaj napotili na krajši sprehod v okolici vrtca. Ko je bil pohod kočan, smo pred vrtcem spili še skodelico toplega čaja in se posladkali s piškoti, ki smo jih skrbno hranili.

Prazniki so bili vedno bliže in v vrtcu smo se jih veselili. Prepevali smo praznične pesmi, veliko plesali in se učili tudi nove koreografije. Preden so se začele zimske počitnice smo v telovadnice OŠ obeležili tudi Dan samostojnosti in enotnosti ter imeli novoletno prireditev. Na prireditvi so nastopili vsi otroci ter si skupaj zaželeli vesele praznike…

Mlado leto – novi čas;

kaj v tem letu čaka nas?

 

Zdaj vse buške, solzice,

vse prepirčke, jezice,

vse težave pozabimo,

novih dni se veselimo!

 

Nudimo si stisk roke,

toplo misel in srce!

 

Ribice in Žabice vam želimo eno poskočno in mirno leto 2024.

 

VIR: VVE