Da je december vesel, to vemo vsi in tako smo tudi Zvezdice in Sončki obeležili december – veselo, igrivo, razigrano, čarobno. Obiskali so nas decembrski dobri možje, ki so nas bogato obdarili, za kar smo jim hvaležni.
Starejši otroci, iz skupinice Sončki, smo v začetku decembra, tri dni preživeli v CŠOD Fara kjer smo imeli veliko aktivnosti na prostem in znotraj doma. Dejavnosti so nam bile zelo všeč. Zelo lepo smo se imeli, uživali ter se marsikaj novega naučili.
V času, ko so bili nekateri Sončki v Fari, sta nas v vrtcu obiskali Daša in Adrijana iz ZD Črnomelj in z nami izvedli plesno urico. Ob ritmih glasbe smo se veselo razgibali in pri tem zelo zelo uživali. Veselimo se naslednjega druženja.
Obiskal pa nas je tudi sneg, ampak žal ne za dolgo, zato smo ga kar se le da, izkoristili. Res da sneg ni ostal dolgo z nami, je pa z nami ostala zima na koledarju.  Zvezdice in Sončki zelo radi ustvarjamo. Ustvarili smo voščilnice za starše in vse zaposlene na šoli. K ustvarjanju pa smo povabili tudi starše in v okviru popoldanske delavnice, skupaj izdelali dekoracijo, s katero smo okrasili našo smrečico in igralnico. Lepo se je bilo družiti.
Konec leta smo obeležili tudi s slavnostnim kosilom, ki sta nam ga pripravili marljivi kuharici. Hvala za vse dobrote.
Se sprašujete od kod se je nekega popoldneva po Poljanski dolini razlegal vrisk in smeh otrok? Ja, v vrtcu so nam vzgojiteljice priredile silvestrovanje. Plesali smo, se smejali, zraven pa še dobro jedli in pili sladki sok. To je bila zabava vseh zabav.
Smeha, veselja, petja, igre, plesanja in glasbe pa ni bilo še konec kajti zaključek leta smo obeležili skupaj s šolarji in ostalimi krajani v šolski telovadnici. Vrtčevski otroci smo peli, plesali in recitirali. Bili smo nagrajeni z bučnim aplavzom in obiskom Božička.

… Ej, novoletne želje,

hitite, hitite v svet,

obiščite vse otroke

in k meni vrnite se spet!