IMG_0718V četrtek, 5. januarja 2017, smo imeli učenci prvega triletja naravoslovni dan z naslovom   . Obiskali sta nas strokovnjakinji na tem področju.

Na zabaven in interaktiven način sta nam predstavili, kako zelo pomembno je gibanje za človeka. Prav tako smo se preizkusili v kvizu, in sicer koliko vemo o naših zobeh. Nazadnje smo zobovje tudi izdelali.

Ob koncu dneva smo vso pridobljeno znanje še obnovili in utrdili. Zmagovalna skupina je dobila hrano za IMG_0714bakterije v ustih (čokolado), a so si učenci takoj umili zobe in preprečili gnilobo v malih zobkih.

 

Na naravoslovnem dnevu mi je bilo všeč, ko smo izdelovali usta in zobe. Všeč mi je bilo tudi, ko smo z zobozdravnico sestavljali sliko in to pokazali s pantomimo. Te slike so predstavljale športne dejavnosti, s katerimi se lahko ukvarjamo.

Tian Kobe

IMG_0773

 

Naučil sem se, kako bakterije v ustih vrtajo luknjice v zobeh, ko se prehranjujejo s sladkorjem, ki ga damo mi v usta. Všeč mi je bilo, ko smo sestavljali sestavljanke in jih pokazali s pantomimo. Všeč mi je bilo tudi to, da smo izdelovali čeljusti in zobe. To bom odnesel domov in pokazal mamici in atku.

Aleksander Mihajlović

IMG_0726

 

Zelo lepo  mi je bilo, ko smo izdelovali zobe. Zanimivo mi je bilo tudi to, ko smo gledali risanko in ko nam je zobozdravnica povedala, da moramo redno ščetkati zobe. Imel sem se fajn!

 David Šterk

 

IMG_0787Najbolj zanimivo se mi je zdelo, ko smo izdelovali zobke. Jaz sem izdelovala stalno zobovje. Veliko znanja sem tudi obnovila.

Laura Perko

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali zobe. Naučil sem se, da moramo zobe redno umivati, vsaj dvakrat na dan.

Žiga Benčina

 

Všeč mi je bilo, da sem lahko delala zobke in ko smo gledali risanko. Z zobki smo tudi pripravili predstavo, ki mi je bila tako všeč, da sem se kar nasmejala.

Klavdija Kapš

IMG_0752IMG_0800