Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpi / tel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

MEDVEDKI IN LISIČKE SMO OBISKALI KMETIJO HOBIČ

Nekega sončnega dne smo se otroci in vzgojiteljice iz VVE pri OŠ Stari trg ob Kolpi z avtobusom odpravili na izlet v Nemško loko. Prispeli smo na veliko kmetijo, na kateri nas je pričakal gospod Luka, oče deklic iz skupine Lisičke in njegova starša. K nam sta pritekla tudi kužka Saja in Mila. Otroci so se z veseljem poigrali z njima. Družina Hobič nas je prijazno sprejela in pozdravila ter nas povabila na ogled živali. Najprej smo si ogledali koze in ovčke.  Priklicali smo jih k sebi. Bilo jih je preveč, da bi jih prešteli. Smo jih pa uspeli opisati. K nam so pritekli tudi konjički, vendar smo morali biti tiho in mirni, da jih ne prestrašimo. Gledali smo jih, kako jih je gospodar hranil. Opisali smo tudi konjička. Na drugi strani kmetije so nas pričakali tudi pujski, katere nam je gospod Luka dovolil, da jih nahranimo. Vsak izmed nas je iz posode vzel krompir, potem pa smo na »en, dva, tri« vrgli krompir čim bolj daleč, pujski pa so jih lovili in pojedli. Za konec smo si ogledali še oslička in slišali kako se oglaša. Pobožali smo ga in po želji sedli nanj.

Zahvaljujemo se družini Hobič za lepo preživet čas na njihovi kmetiji. Hvala, ker so nam pripravili sadno malico in sok ter nam dovolili, da smo se lahko poigrali tudi na igralih. Bilo je čudovito!

Otroci in vzgojiteljice iz skupine Medvedki in Lisičke

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost