Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpi / tel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

OBISKALA STA NAS ANA IN KUŽA PIKO

V vrtcu nas je obiskala Ana iz Zdravstvenega doma Črnomelj. Tokrat ni prišla sama, ampak je s seboj pripeljala prijatelja. Obiskal nas je tudi kuža Piko. Piko si je zjutraj pozabil umiti zobke, zato smo mu dovolili, da si jih umije kar pri nas. Na pomoč mu je priskočila medicinska sestra Ana, ki je iz torbe potegnila veliko Pikovo ščetko. Ana je Piku ščetkala zobe, otroci pa smo pridno šteli do 10, saj smo se naučili in ponovili, da moramo na vsakem delu zobkov poščetkali desetkrat. Ko je imel Piko umite zobe, nam jih je še pokazal in videli smo, da so resnično beli.

Preden sta nas Ana in Piko zapustila, smo za domov dobili delovne liste, na katerih je bil narisan Piko in veliko kosti. Naša naloga doma je bila, da vedno kadar bomo umili zobke, bomo lahko vzeli kost in Pika nahranili. Z veseljem smo delovne liste odnesli na poličke in obljubili, da bomo doma skrbno in vestno ščetkali svoje zobe skupaj s pomočjo naših staršev.

Zahvaljujemo se Ani in Piku za prijeten obisk.

Otroci in vzgojiteljice iz VVE pri OŠ Stari trg ob Kolpi

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost