V začetku šolskega leta je prvošolke in prvošolce obiskal gospod župan Andrej Kavšek. Lepo nas je pozdravil in nam prinesel sladko presenečenje. Mi pa smo mu zapeli in zaplesali. Veseli smo bili njegovega obiska.

V torek, 21. 9. 2021, pa nas je na šolskem postajališču obiskala potujoča knjižnica – Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, zaposleni v Knjižnici Črnomelj pa so predšolskim vrtčevskim otrokom in učencem 1. triade pripravili program v pričakovanju 60-letnice Knjižnice Črnomelj. Predstavili so nam načrt prihajajočih dogodkov, aktivnosti za otroke in pripovedovali kamišibaj pesmi in zgodbe.

Učenci/učenke so si ogledali “knjižnico na kolesih” in prelistali nekaj knjigic, dobili so zloženke Knjižnice Črnomelj, prejeli seznam datumov mesečnega obiska potujoče knjižnice v Starem trgu in prijavnico za včlanitev v Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto.

Enkrat mesečno bodo torej učenci in krajani že tretje leto zapored lahko obiskali potujočo knjižnico pred našo šolo in tako dobili možnost izposoje še dodatnega bogatega in aktualnega knjižnega gradiva.

Zaposlenim v Knjižnici Črnomelj in Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto se iskreno zahvaljujemo za prijeten kulturni dogodek.

Učenci in učenke 1. triletja z razredničarkama