V petek, 1. 3. 2019, je v sejni sobi Občine Črnomelj, potekal 29. občinski šolski parlament, katerega sta se udeležili dve učenca naše šole; in sicer iz 8. razreda, Andraž Bračko Majerle in iz 9. razreda, Neja Evgenija Ržen.

Poleg učencev naše šole so na sestanku sodelovali še učenci iz drugih osnovnih šol občine Črnomelj: OŠ Vinica, OŠ komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca, OŠ Milke Šober Nataše.

Na začetku sestanka nas je nagovorila in pozdravila gospa Sonja Strgar, predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj. Sledil je pozdravni nagovor črnomaljskega župana, g. Andreja Kavška. Koordinatorka srečanja je bila ga. Saša Balant.

Devetošolec OŠ Loka, Michel Horn, je bil izbran, da je sejo vodil. Sestanek je trajal skoraj dve uri.

Letošnja tema debate je bila spet Šolstvo in šolski sistem. Mladi parlamentarci so jo nadgradili z novimi predlogi in idejami.

Učenci so imeli možnost pogovarjati se in izraziti svoja mnenja in stališča o šoli za življenje, o medsebojnih odnosih, o načinih poučevanja in o učnih vsebinah. Na koncu so izmed 15 učencev izbrali 4 predstavnike, ki se bodo 19. 3. 2019 udeležili regijskega šolskega parlamenta v Novem mestu.